Le terroir (l´teroa)
vinařský výraz „terroir“ pochází z francouzštiny a vyjadřuje souhrn všech faktorů působících na jediné konkrétní místo – vinici.
Jedná se o geologické složení, mikroklimatické podmínky, polohu, způsob vysazování a vedení révy, stáří vinice a způsob sklizně a zpracování hroznů.
Každá z vinic je těmito faktory unikátní a podaří-li se je vinařům do vína promítnout, pak hovoříme o „terroir“.
Také my bychom si přáli, aby se jedinečný historicko-kulturní duch starobylého domu „U staré míčovny“, spolu s mnoha vzácnými víny z našeho sklepa, vtiskl do atmosféry našeho restaurantu.
Le terroir
– Vinotéka v románském sklepě, který pochází z první poloviny jedenáctého století.
– Restaurant ve třech mimoúrovňových místnostech z dvanáctého století.
– Fromagerie a delikatesy v samostatné klimatizované místnosti.
– Vinný bar.
– Letní posezení na terase uvnitř domu.