Skrýt výsledky vyhledávání
Archiv
Děkujeme. Váš hlas byl přijat!

Kam v Praze na steak? (25)

2011-01-07 19:48

Je to pocit, který vegetarián nemůže nikdy pochopit. Akutní záchvat chuti na maso, který může ukojit jedině křehoučký a šťavnatý hovězí steak. Víme, kam na ně!
 
 Žádný jiná klasický pokrm než hovězí steak není v Česku tak masivně a lehkomyslně komolen ve stovkách podniků po celé zemi. Češi zkrátka neumí dělat steaky. Není to lehkomyslné tvrzení. Pro přípravu šťavnatých steaků nejsme zkrátka zařízeni. Začíná to u zemědělců, kteří nejsou s to zajistit odpovídající vstupní surovinu, ať už výběrem plemen, nebo způsobem chovu a krmení. Pokračuje to maso-zpracovatelským průmyslem, kde se praktikuje odlišné bourání a zrání masa a končí to u kuchařů, kteří nebyli vychováni v té správné steakové tradici.
 
 
 
Nic naplat, chcete-li zajít na pořádný steak v Česku, vyhledejte nejlépe americkou restauraci, nebo restauraci, o které víte, že pracuje s vybraným masem a že s ním navíc kuchaři umí pracovat. Správný steakhouse poznáte už podle jídelního lístku. Maso je rozděleno podle jednotlivých tradičních řezů masa, omáčky a přílohy bývají často zvlášť. Maso je nanejvýš jemně marinované, nebo glazírované a rozhodně se nepotápí ve všemožných kombinacích omáček. U steaků vždy objednáváme stupeň propečenosti - krvavý (rare), středně propečený (medium) a propečený (well done). Čím je maso více propečené, tím více ztrácí na své typické chuti a biologické hodnotě. Nebojte se mezistupňů medium-rare (můj favorit) a medium-welldone, v dobrém podniku budou vědět o čem mluvíte. Pokud vám steak propečou jinak, než jste objedali, reklamujte. Ke steaku rovnež neodmyslitelně patří správně nahřátý talíř. Nůž s pilkou být nemusí, pokud je maso dokonale křehké není vůbec potřeba! A na závěr se připravte na cenu za steak od 300 - 600,- Kč.

 
Lov na maso začneme v Argentině kousek od „Staromáku“. La Casa Argentina dělá jedny z nejlepších steaků ve městě. Jedná se výhradně o maso z Argentiny (steaky od 265,- Kč) připravené na speciálních grilech. Připravte se na vysoké ceny (hlavně nápojů) a ne zrovna pohostinnou obsluhou. Přesto ty steaky stojí za návštěvu. Pokračujeme v podobně luxusním podniku Cowboys, který rovněž umí doručit jedny z nejkřehčích a nejchutnějších hovězích „bochánků“ ve městě. V Cowboys je to zážitek zejména na jejich terasa (rezervace v létě nutná), hned pod Pražským hradem. Výhled je skoro nejlepší ve městě! Steaky (od 300,- Kč) jsou připravovány v americkém stylu.
 
 
 
Přejděme k zlaté střední cestě, ve které je třeba TGI Friday's . Většinou příjemně naladěný personál a většina steaků za cenu okolo 300,- Kč. Jídla jsou připravována přesně podle přísných standardů tohoto mezinárodního řetězce a tak se stane jen málokdy, že by zklamali. Maso je české i jihoamerické. Doporučuji jejich Jack Daniel's Steak! Maso ze speciálního francouzského plemene Charolais nabízí Dock House laděný do amerického stylu. Steaky pořídíte od 300,- Kč, za pozornost stojí i jejich položky z „American Bistro“, kde mají burgery, žebírka a křidélka.
 
 
 
Samostatnou kapitolou jsou podniky ze sítě Ambiente - Living Restaurants Praha a Restaurante Brasileiro. V Living Restaurants mají bezvadnou steakovou nabídku a navíc to umí. Maso mají z Argentiny, z Uruguaye, z USA, Irska, z Nizozemí i z Česka - podle toho je i rozdělené v menu. Navíc můžete vybrat z sedmi druhů základní přípravy. Ceny jsou v rozpětí 300 - 400,- Kč. Odlišný koncept nabízí Restaurante Brasileiro s brazilským způsobem grilování masa na špízu. Nejedená se tedy o klasické steaky, ale je to velmi blízké. Různé druhy masa navíc spolu s obřím salátovým barem podávají formou all-you-can-eat za jednotnou cenu 625,- Kč. 
 
pan Cuketka 

Adresář pana Cuketky:
 
cuketka

Komentáře (25)

hanka 2014-03-20 01:08:50
Do La Casa Argentina jsem chodila dříve ráda, po poslední návštěvě jsem naprosto zhnusená.Dali jsme si all you can eat za 2.100 a v první várce jsme se místo kvalitního masa dočkali nějakých klobás. Poté masa, které bylo suché a nevalné kvality. Nejlepší myslím je stejkárna v Bubenči.
Radek 2012-12-01 05:09:37
http://www.lagare.cz/index.php
Radek 2012-12-01 05:08:16
Ja byl nedavno v LA GARE u palladia, naprosto uzasny steak s hranolkami a béarnaiskou omackou, mnam. Obsluha tez uzasna. Vrele doporucuji.
pokuston 2012-11-14 06:16:45
la casa argentina na kvalitu uz totalne rezignovala. je z toho jen turisticke centrum s masem nevalne chuti. byl jsem tam 4x. po prvni navsteve (tak 5 let zpatky) jsem byl nadsenej. s kazdou dalsi navstevou to bylo horsi a horsi. uz tam nevlezu
Petr 2012-05-24 11:22:34
Ahoj, Petr - doporučení na steakrestaurant - musí být vtip. Včera jsem tam byl. Z doporučení na internetu byli sami překvapeni a to co následovalo jejich překvapení jen potvrdilo. Maso, které dle jídelníčku mělo být vysoký roštěnec připomnínalo výškou i barvou opečený hadr na podlahu, ale chuť byla o něco horší. Obsluha byla v poho, jen z toho byla sma rozpačita.
Jirka 2012-05-19 09:17:29
Většinu jsem navštívil a byl jsem moc spokojený. Mohu doporučit na steaky novou restauraci REBELLION na Žižkově (www.rebellionrestaurant.cz). Místní šéfkuchař pracoval roky v centru ve vyhlášených podnicích a tady máte luxusní steaky a za poloviční cenu díky lokalitě. Doporučuji. Mezi mé favority v uvedeném seznamu patří La casa Argentina. Servis je vždy velice příjemný.
Jana 2012-05-02 09:23:11
"NIKA" co je to za idiotku? Kurecí steak ....
Jana 2012-05-02 09:21:26
Ta paní "Nika" by se mela omluvit vsem milovníkum steaku. Její vykvet cestiny o tom, ze má ráda "kurecí steak" je naprosty nesmysl. Mela by se trochu víc vzdelávat, aby takové nesmysly nepsala ani na internet. Vseho do casu, blbost na veky, ze "Niko" ..!!!
Petr 2012-02-22 03:28:25
Tak přidám se taktéž, byl jsem v restauraci steakrestaurant.cz, mají tam výborný stejky, prostředí a obsluha je taktéž super. :o)
MK 2012-02-19 11:59:21
v DockHouse jsem byl uz parkrat a muzu doporucit. Obsluha by mohla byt sice lepsi, ale maji tam excelentni flanck steaky!
marketa 2012-02-11 04:49:12
La casa Argentina- naprosto neodpovídá kvalita ceně. Zatím úpravou i chutí nejslabší, co jsem kdy jedla a že je jím velmi často a různě po světě.
Majkl 2012-01-17 01:26:21
Stara skola
Nika 2011-12-31 03:35:31
v La Casa Argentina som si uz po druhykrat dala skvely kureci steak, a stoji to za to.. len cena sa mi zda byt az moc vysoka. Do ambiente sa takisto oplati ist, miesto pre narocnych gurmanov :).. mne osobne sa vsetky chute pomiesali, tym padom som z toho v nemom uzase nebola...
Zucchini 2011-12-30 08:50:42
Oops! Samozřejmě ne rok - jen já už mám asi Silvestr 2012 :(
Zucchini 2011-12-30 08:47:51
Nějak mi nejde do hlavy, že tahle diskuze už víc než rok nemá žádný příspěvek... :o No tak to napravím jednou (včerejší) zkušeností :) Můj nejnovější "objev" je jedna poněkud zapadlá restaurace na Chodově: http://www.facebook.com/pages/Hotel-a-Restaurace-Chodov-sro/209386365751695 Pořád tak trochu nevěřím tomu, že se ještě nějakému steaku podařilo překonat i vskutku delikátní gurmánské zážitky z některých výše jmenovaných restaurací (nebo např. z mého letitého favorita - Fragoly)... Navíc za velmi příjemnou cenu 220,-, která podle mě odpovídá lokalitě mimo centrum i dost fádnímu exteriéru restaurace; "steak z Chodova" u mě ale předčil i mnohonásobně dražší "brášky" z centra! Nejdřív jsme si mysleli, že je to jenom nějaké chvilkové oblouznění, případně jsme měli jen "štěstí", ale podle číšníka je restaurace svými steaky po cca roce fungování "vyhlášená" - tedy asi jen mezi těmi, kdo o ní vědí :D
Ondrej 2011-12-28 11:02:08
La Casa Argentina: po vcerejsi navsteve jsem stravil celou noc na WC, tez ma partnerka trpi zaludecnimi potizemi. to jsme meli ten nejdrazsi biftek ze svickove za temer 500 kc. Podotykam ze jsem byval staly návštěvník,ijsem zde strávil pár Silvestru a navštěvoval restauraci cca 2x měsíčně. Po prvních zazivacich potížích letos v lete jsem jim chtěl dát ještě šanci,ale vypadá to že se to jen zhoršuje. Jak si můžou dovolit servírovat zkažené maso!!!!???
Vit Budin 2011-11-01 05:20:10
btw... zminovani Cowvoys jsou srac nad srac... pripitomnela obsluha, jidlo hrozny, a k tomu ty ceny... Typicka fotbalisticka restaurace... mnoho povyku pro nic. Pravda, prostredi je krasny (tak jak je to v kampa-restauracich tradice :)
Vit Budin 2011-11-01 05:16:25
Nejlepsi steaky a maso obecne je v La Finestra v Platnerske. Jeste zadna jina restaurace me nepresvedcila o opaku :)JInak souhlasim s Maneskou.
Pjenkava 2011-10-26 02:37:09
Nejlepší steak, který si v Praze můžete dát je v Čestrovi. http://www.ambi.cz/ambi_cestr_kontakt.php
Jirka 2011-08-04 03:22:11
Já osobně velmi doporučuji Mánesku - bývalé ambiente v Mánesově na Vinohradech . Skvělé prostředí , výborná obsluha a vynikající steaky , pokud máte rádi i domácí pastu nebo ryby nebudete zklamáni. Určitě doporučuji . www.maneska.com Tam jsou i ceny
Andrea 2011-07-14 01:09:05
Skvele steaky maju v Čestri (Ambiente) a ceny su pohodove...
Petr 2011-05-02 08:24:48
Tak zrovna La Casa je na steaky opravdu hrozná. Byl jsem v ní mnohokrát a je pravda, že dříve to tak zlé nebylo, ale v poslední době se tam opravdu jíst nedá. Musím ale zmínit jejich hovězí polévku, která je dle mého názoru nejlepší v Praze. Na steaky vřele doporučuji Belle Epoque naproti hotelu Four seasons.
Kuba 2011-01-11 05:58:12
La Casa Argentina se mi před dvěma lety moc líbila, ale od té doby co návštěva, to horší maso. Začalo to šlachovitým filet mignon a skončilo to (pro mne) loni opravdu tuhým rump steakem. Vím že je to v kontextu steakhousů až kacířské, ale opravdu spokojen jsem byl poslední dobou již několikrát s biftekem z Kulaťáku (original pilsner restaurant).
Karel 2010-12-29 01:24:34
také výborné stejky mají ve Stejkárně Praha 7 Veletržní...opravdu doporučuji!!! a ty ceny se nedají srovnat s výše jmenovanými podniky...
vašek 2010-11-18 12:11:51
Pěkné srovnání, jen by mě zajímalo proč říkáte, že v La casa Argentina se setkáme s ne příliš příjemnou obsluhou. Díky

Přidat komentář

Pole není vyplněno nebo obsahuje nepřípustné symboly.
Jméno: E-mail:
Komentář:
  Hlásit nové komentáře.
>