Archiv
Festivaly
Děkujeme. Váš hlas byl přijat!
Kulinářský festival Srí Lanky (1)
2013-03-22 10:59
Restaurace Zinc, Hilton Prague Old Town
21. – 28. března denně od 18 do 22.30 hodin
890 Kč na osobu za neomezenou konzumaci z rautu a jeden nealko nápoj
Akce se koná za podpory Velvyslanectví Srílanské demokratické socialistické republiky v čele s velvyslancem panem A.L.A. Azeezem a Sri Lanka Tourism Promotion Bureau.
Autentické delikatesy ze Srí Lanky připraví za podpory týmu kuchařů restaurace Zinc a hotelu Hilton Prague Old Town hostující kuchaři z hotelu Hilton Colombo:
pan
Anura Uduwara Arachchi, zástupce šéfkuchaře, v Hilton Colombo od r. 1992 s dvouletou přestávkou na pozici zástupce šéfkuchaře v Hilton Manchester Airport, od r. 2002 zpět v Hilton Colombo jako zástupce šéfkuchaře
pan
Selliah Karupans, vrchní kuchař hotelu Hilton Colombo od r. 1990
Hosté budou mít možnost ochutnat celou řadu autentických srílanských pokrmů, mimo jiné i typické kottu rotti, které budou kuchaři připravovat před hosty.
Kottu rotti je jedno z nejoblíbenějších jídel na Srí Lance, na ulici se prodává doslova na každém rohu a je rozšiřené v celé jihovýchodní Asii. Připravuje se z typického srílanského chleba rotti, zeleniny, vajec, masa a různého koření. Nejčastější variantou je kottu hovězí nebo kuřecí s vejcem a zeleninou, oblíbená je i vegetariánská verze.
Kottu se připravuje na rozpálené železné plotně a k nasekání a promíchání všech surovin se používají dva speciální tupé sekáčky. Nárazy sekáčku na plotnu vydávají specifické zvuky, které se večer rozléhají při přípravě kottu z restaurací.
Výběr z menu:
Saláty:
Mrkvový salát se zelenými chilli papričkami, salát ze smaženého lilku a mladého ananasu, salát z lotusového kořene, srílanský krevetový salát, orientální kuřecí salát
Salátové doplňky:
Mangové chutney, smažené chilli papričky, placky papadum
Polévky:
Dýňová polévka ochucená kari s kešu ořísky, lilková polévka s koriandrem, srílanský vývar ze skopového, čočková polévka s kmínem
Příprava před hostem:
Rýžové placky vaječné nebo s mlékem, kuřecí a zeleninové kottu , krevetky v kari těstíčku, rotti - typický srílanský chléb
Zelenina:
Bramborové kari, kaju maluwa - hráškové kari s kešu ořísky, kari z červených cibulek a česneku, ala baduma – ďábelské brambory
Rýže:
Červená rýže, rýžové biriyani se zeleneinou, kuřetem nebo skopovým, orientální rýže
Kuřecí:
Kuřecí červené nebo černé kari, dušené kuřecí s hořčicovo-cibulovou omáčkou, ďábelské kuře
Skopové, vepřové, hovězí:
Skopové s černým kari, dušené skopové, červené vepřové kari, čertovské vepřové kari, dušené hovězí s černým pepřem
Ryby a mořské plody:
Červené rybí kari, čertovské rybí kari, ryba pečená po orientálsku s cibulkou a zelenými chilli papričkami, ryba dušená na hořčici, sépie s černým kari, krevety s bílým kari a rajčaty, ďábelské krevety
Dezerty:
Pečený dýňový pudink, kokosový karamel, kokosová zmrzlina, čersté ovoce
###
Sdílet tuto: