Archiv
Děkujeme. Váš hlas byl přijat!
Kam chodí pan Cuketka na oběd? (33)
2011-02-08 17:17

Nemám rád české “pizzošky”, nemám rád hospody a jejich obědová “menučka”, jejichž cena je vykoupena používáním polotovarů, vařením z pytlíku a tím, že za Matonku zaplatíte 30 kaček. Existuje ale pro oběd nějaké rozumné řešení, které kombinuje dostupnou cenu a jídlo bez kompromisů na kvalitě? Určitě jo, nic není ztraceno! ;) Stačí se porozhlédnout po specializovaných podnicích, které nešetří na jídle ani na kvalitě a na cenově příjemné obědy jsou chytře.
Asi nejlepším reprezentantem “chytrých obědů” v Praze je pro mě
Polévkárna.

Jednoduchý koncept s poctivými domácími polévkami, které majitelé obohatily jednoduchou gruzínskou kuchyní. K polévce si tak můžete odnést sýrovou placku chačapuri nebo dokonalé grilované lilky s pastou z vlašských ořechů a semínky rajského jablka. Když to všechno sečtete, vejdete se s obědem spolehlivě do stovky. Polévkárny přeju naprosto všem v každé pražské čtvrti!
Foto http://polevkarna.cz/
Foto www.mlsnakavka.cz
Další můj dlouhodobý favoritu je
Lokál ze sítě podniků Ambiente. Vaří tam přesně ten typ hospodských obědů, které máme všichni tak rádi. Celé je to ale odvedeno poctivě, bez náhražek, bez kysele tvářící se obsluhy i bez zakouřené jídelny. Sám tomu říkám “restart české hospody” a vlastně i obědů. Restart obědové jídelny zase představuje miniaturní podnik
Home Kitchen - uvnitř jsou jen dva velké stoly po šesti místech a přímý výhled na malinkatou kuchyň. Každý den tam v lístku najdete dvě domácká jídla, polévku a zákusek. Nic víc, nic
méně. Jídlo si přitom můžete sami nabrat ohřívačů.
Chytré obědy ale číhají i podnicích, ve kterých byste je možná nehledali. Pěkným příkladem je kavárna s bio prodejnou potravin
Bio Zahrada nebo podnik, který zaměstnává lidi s lehkým postižením
Mlsná Kavka. V tom prvním na vás čeká vždy jedno poctivé jídlo a polévka, v druhém zase jednoduchá jídla inspirovaná sezónními surovinami. Pokud mám cestu kolem, skoro nikdy neodolám! ;)
Bio Zahrada
Poslední tip míří daleko daleko za hranice, do vegetariánské sítě jídelen
Beas Dhaba. Pokud máte ke všemu, co je vegetariásnké odpor, hned se ho zbavte. Kuchaři ve čtyřech rušných jídelnách dokazují každý den, že bezmasé odlehčení na oběd prospěje nejen vašemu zdraví ale i peněžence.
Foto www.beas-dhaba.cz - Bělehradská
Foto www.mlsnakavka.cz
pan Cuketka
Gastronomické tipy pro vás píše pan Cuketka - autor blogu Zápisník pana Cuketky a zakladatel průvodce po drobrém jídle Scuk.cz, který vám poví, kde dobře jíst a nakupovat.
pan Cuketka
Sdílet tuto: