Skrýt výsledky vyhledávání
Archiv
Děkujeme. Váš hlas byl přijat!

Kam chodí pan Cuketka na oběd? (4)

2011-02-08 17:17

Nemám rád české “pizzošky”, nemám rád hospody a jejich obědová “menučka”, jejichž cena je vykoupena používáním polotovarů, vařením z pytlíku a tím, že za Matonku zaplatíte 30 kaček. Existuje ale pro oběd nějaké rozumné řešení, které kombinuje dostupnou cenu a jídlo bez kompromisů na kvalitě? Určitě jo, nic není ztraceno! ;) Stačí se porozhlédnout po specializovaných podnicích, které nešetří na jídle ani na kvalitě a na cenově příjemné obědy jsou chytře.

Asi nejlepším reprezentantem “chytrých obědů” v Praze je pro mě Polévkárna. chacapuriJednoduchý koncept s poctivými domácími polévkami, které majitelé obohatily jednoduchou gruzínskou kuchyní. K polévce si tak můžete odnést sýrovou placku chačapuri nebo dokonalé grilované lilky s pastou z vlašských ořechů a semínky rajského jablka. Když to všechno sečtete, vejdete se s obědem spolehlivě do stovky. Polévkárny přeju naprosto všem v každé pražské čtvrti!


Foto http://polevkarna.cz/


Foto www.mlsnakavka.cz

Další můj dlouhodobý favoritu je Lokál ze sítě podniků Ambiente. Vaří tam přesně ten typ hospodských obědů, které máme všichni tak rádi. Celé je to ale odvedeno poctivě, bez náhražek, bez kysele tvářící se obsluhy i bez zakouřené jídelny. Sám tomu říkám “restart české hospody” a vlastně i obědů. Restart obědové jídelny zase představuje miniaturní podnik Home Kitchen - uvnitř jsou jen dva velké stoly po šesti místech a přímý výhled na malinkatou kuchyň. Každý den tam v lístku najdete dvě domácká jídla, polévku a zákusek. Nic víc, nic
méně. Jídlo si přitom můžete sami nabrat ohřívačů.

Chytré obědy ale číhají i podnicích, ve kterých byste je možná nehledali. Pěkným příkladem je kavárna s bio prodejnou potravin Bio Zahrada nebo podnik, který zaměstnává lidi s lehkým postižením Mlsná Kavka. V tom prvním na vás čeká vždy jedno poctivé jídlo a polévka, v druhém zase jednoduchá jídla inspirovaná sezónními surovinami. Pokud mám cestu kolem, skoro nikdy neodolám! ;)


Bio Zahrada

Poslední tip míří daleko daleko za hranice, do vegetariánské sítě jídelen Beas Dhaba. Pokud máte ke všemu, co je vegetariásnké odpor, hned se ho zbavte. Kuchaři ve čtyřech rušných jídelnách dokazují každý den, že bezmasé odlehčení na oběd prospěje nejen vašemu zdraví ale i peněžence.


Foto www.beas-dhaba.cz - Bělehradská


Foto www.mlsnakavka.cz

pan Cuketka

Gastronomické tipy pro vás píše pan Cuketka - autor blogu Zápisník pana Cuketky a zakladatel průvodce po drobrém jídle Scuk.cz, který vám poví, kde dobře jíst a nakupovat.
pan Cuketka

Komentáře (4)

Daniela 2012-11-14 05:03:21
Já mám naopak s Mlsnou kavkou samé dobré zkušenosti. Chodím tam pravidelně na oběd, občas s přáteli večer na víno. Obědy si mohu jen vynachválit, mezi mé oblíbené patří cuketové závitky, saláty a z hlavních jídel především pečený lilek. Nesouhlasím s tím, že vše je jak "penne s omáčkou", každé jídlo je velmi dobré a jiné, koření v Mlsné kavce také používají příjemným způsobem. Takže za sebe určitě doporučuji!
latisana 2011-02-22 02:31:15
Tak restaurace Mlsná kavka mě hluboce zklamala. Všichni jsme se shodli, že do této restaurace už nikdy nezavítáme, nechápu, že ji někdo může vychvalovat. Nabídka jídel mizivá - z hlavních jídel máte na výběr tak 6-7 originálních, ostatní jako penne s omáčkou atd. si můžete dát v jakékoli jiné pizzerii. Navíc nám ani nechutnalo. Takže sbohem! nějaké nad nějaké
kačka 2011-02-09 09:50:11
Pokud si chcete vychutnat čistě zeleninovou polévku, která Vás dokonale zasytí, přijďte do Grande Vity, která je od Polévkárny takřka za rohem na Křižíkově ulici, směrem od Karlínského náměstí k Florenci. Polévky jsou zde vařeny podle makrobiotických zásad. Jejich lahodnou chuť můžete doplnit celozrnným žitným kváskovým chlebem, sendviči, pohankovými karbanátky, rýžovými závitky.... Servíruje se zde také hlavní jídlo vždy v podobě nějaké obiloviny se zeleninou. Po výborném jídle si můžete osladit život zákusky a moučníky bez cukru, mléka a vajec, pouze z přírodních ingrediencí. Čeká na Vás například celozrnný perník s datlemi, jablečný jáhelník, celozrnné záviny, madlové kostky a další dobroty. GrandeVita je vyhledávaný podnik nejen rozumnými maminkami, které chtějí pro zdraví své a svých děti udělat maximum, ale také i vegetariány, vegany i lidmi s běžnými stravovacími návyky. Jídlo je tak chutné, že Vám nebude chybět ani maso ani cukr ale potěšíte své chuťové pohárky a uděláte dobře svému zdraví.
petromila 2011-02-07 01:20:07
Polévkárna je jistě dobrý počit...ale!!! Horká polévka se dá vyfoukat ale studená se dá vylejt. Ceny jsou vysoké a o český rohlík k polévce jsem nezavadila. Pokud bych měla odejít z této studené neútulné restaurace sytá...stojí to cca 100 korun...což mi připadá na polévku přes-příliš. Polévky za takovou cenu si můžete dát ve Švýcarsku na sjezdovce a nebo v Karlíně akorát, že na té sjezdovce nejenom lépe chutná ale je jí i větší porce a s takovou cenou počítáte ale v Karlíně mě to zaskočilo. Bohužel nevidím žádný důvod k tomu, abych se tam vracela.

Přidat komentář

Pole není vyplněno nebo obsahuje nepřípustné symboly.
Jméno: E-mail:
Komentář:
  Hlásit nové komentáře.
>