Skrýt výsledky vyhledávání
Archiv
Děkujeme. Váš hlas byl přijat!

Gastronomické večery

2010-06-29 11:18

Nedokážete se rozhodnout, jakému jídlu dát v restauraci přednost? Zkuste nabídku tématických menu nebo přímo celých večerů, věnovaných vždy jedné ze světových kuchyní či specialit. Výhodou je i předem daná cena, takže vás nakonec nemůže nemile překvapit účet.

Okurková sezóna v pravém slova smyslu postihuje jen média, ale přijít s nějakou zajímavostí, která by zajistila v době prázdnin příliv hostů se snaží i restaurace.


Grilované klobásky ochutnáte v Café Baru Fénix

Gurmánské čtvrtky
V Café baru Fénix ve stejnojmenné vysočanské nákupní galerii probíhají celoročně takzvané tématické čtvrtky, o prázdninách je výběr sladěn s letní náladou, tudíž jsou večery věnovány jižním a exotickým kuchyním, sezónním zeleninám a salátům, grilování nebo alkoholickým nápojům, které se podávají na přilehlé terase pod širým nebem

Na těchto večerech začínáte tak trochu od konce, protože u vstupu nejdříve zaplatíte, a to jednorázovou částku 280 Kč za osobu, která vám umožňuje neomezenou konzumaci podávaných pokrmů a nápojů. Pokud nechcete vyzkoušet všechno, můžete zvolit i klasickou formu, kdy si pouze vyberete z nabídky a zaplatíte za zkonzumované jídlo. Nicméně od toho je gurmánský večer, abyste ozkoušeli všechny speciality a rozšířili si gastronomické obzory.

Večery probíhají nejčastěji tak, že vám obsluha permanentně nosí něco na stůl, abyste průběžně ochutnávali a neměli před sebou prázdný stůl. Někdy se jedná o kombinaci bufetu a ochutnávek například v případě salátů, ochutnávky vín apod. Když vám některé jídlo nebo pití výrazně zachutná, zajdete k bufetu a necháte si přidat.


Café Bar Fénix

Večery jsou uvolněné, u těch seznamujících s konkrétní kuchyní nechybí pro dokreslení atmosféry i hudba typická pro danou zem nebo oblast. K poslednímu prázdninovému tématickému večeru ve znamení Egypta bude patřit i kouření vodní dýmky.

O kvalitu podávaných jídel se rozhodně bát nemusíte, protože Café bar Fénix provozuje čtyřhvězdičkový Clarion Congress Hotel Prague, sídlící na stejné adrese.

Harmonogram prázdninových tématických večerů

1.7. - Grilovaná zelenina s dipy a letními saláty na terase
8. 7. - Rosé, Rosé, Rosé – nejen vína a sekty – Růžová oslava
15. 7. - Červená vína a domácí čokoládové pralinky
22. 7. - Grilované makrely s křehkým salátem a lehkým bílým vínem
29. 7. - Italský večer s pastou, Chianti a Lambruscem

5. 8. - Chorvatský večer – Dobro došli!
12. 8. - Super Bowle – nejlepší ovocné bowle s vínem a sektem
19. 8. - Grilované klobásy a Pilsner Urquell na terase
26. 8. - Egyptský večer s vodní dýmkou

Café bar Fénix, přízemí Nákupní Galerie Fénix, Freyova 35, Praha 9 - Vysočany. Začátek vždy v 19 hod.


Večery s šéfkuchařem
Díváte se rádi na televizní pořady, v nichž předvádějí svůj um mistři vařečky? Pak můžete spojit zábavu s reálným požitkem a strávit jeden ze tří letní večerů s šéfkuchařem Hotelu President Praga na náměstí Curieových, trochu schovaným za známějším Intercontinentalem.

Na programu večera je grilování na terase Prezidentského apartmá s bonusovým výhledem přes Vltavu přímo na Pražský hrad, při němž budete mít možnost pozorovat šéfkuchaře Milana Peška a jeho tým při přípravě vybraných pokrmů, které vám vzápětí naservírují. Koukáním se odborníkům na ruce pochytíte něco profesionálních triků z přípravy jídel a také se dozvíte jaká vína jsou k daným pokrmům nejvhodnější.


Grilování se šéfkuchařem v Hotelu President Praga

Gró lahůdek tvoří grilované speciality jako například kukuřičné baby kuřátko v jogurtu s česnekem a kurkumou či tygří krevety na pálivé pomerančové omáčce s likérem Grand Marniere. Z příloh si můžete vybrat mezi pečenými brambůrkami, grilovanou či čerstvou zeleninou. Další volbou je salát z domácích sušených rajčat, baby špenátu, oliv a ovčího sýra Pecorino a caesar salát z ledového salátu, ančoviček s zakysanou smetanou. Na zakončení se podávají mini dezerty například ovocné jahodové řezy, dort sacher, crème brûlée v čokoládové mističce a různé druhy čerstvého ovoce.

Letní večery s šéfkuchařem probíhají ve středu 7.7., 11.8. a 8.9. v Hotelu President Praga, Nám. Curieových 100, Praha 1. Začátek je vždy v 19 hod. Pokud by nepřálo počasí, bude akce probíhat v hotelové Restauraci Vltava. Jednotná cena za osobu činí 850 Kč. Účast na večeru je třeba včas zarezervovat buď na telefonu 234 614 140 nebo mailu martina.jalova@hotelpresident.cz. Rezervaci můžete provést i prostřednictvím webových stránek hotelu, kde naleznete i další informace.

Vůně Itálie
Prázdninovou náladu u moře si můžete na chvíli přikouzlit návštěvou restaurace Benada v Clarion Hotelu Prague City na Tylově náměstí, kde po celý červenec nabízejí italské menu, sestavené šéfkuchařem Kamilem Zelenkou. Výběr jídel sází na lehkost a jednoduchost italské kuchyně, výborně se hodící k osvěžení za horkých dnů ve městě.


Interiér restauraceBenada

Menu nabízí pro začátek vychlazenou letní polévku minestrone, jako hlavní chod se podává rizoto z rýže arborio s grilovanými filátky králičího hřbetu se zeleninou romanesco nebo lehkým římským salátem s caesar dresinkem a česnekovými krutony. Nechybí ani pro přímořský stát typické pokrmy z ryb a mořských plodů. Z nabídky se lzerozhodovat mezi pražmou s citrónovou omáčkou s gnocchi nebo rizotem s krevetami a chřestem. Sladkou tečkou spolu s kávou se může stát panna cota s karamelem nebo pohár s krémem mascarpone.

Menu je sice tématické, ale tentokrát platíte klasicky za každý objednaný pokrm.

Restaurace Benada, Clarion Hotel Prague City, Tylovo náměstí 15/3, Praha 2
otevřeno denně od 6.30 do 23 hod.


Ryby a mořské plody v italském menu restaurace Benada


Dezert panna cota zakončí italské menu v restauraci Benada


Foto: CPI Hotels, Hotel President Praga

Zuzana Ottová

Komentáře (0)

Přidat komentář

Pole není vyplněno nebo obsahuje nepřípustné symboly.
Jméno: E-mail:
Komentář:
  Hlásit nové komentáře.
>