Archiv
Festivaly
Děkujeme. Váš hlas byl přijat!
Festival plný chutí
2010-11-04 10:37
Ochutnávejte více z domova i ze světa
Nechte se vtáhnout do víru gastronomických specialit.
Festival plný chutí v 17 pražských restauracích je tou pravou volbou pro povzbuzení Vašich chuťových pohárků. Rozmanitá nabídka delikates z různých koutů světa za báječnou cenu uspokojí nejednoho milovníka dobrého jídla.
KDY:
1.11.2010 – 30.11.2010
KDE:
17 pražských restaurací
MENU:
hlavní chod + dezert + Coca-Cola
CENA:
149 Kč (s výjimkou menu za 390 Kč v Samurai Restaurant)
NUTNÁ REZERVACE NA
http://www.festivalplnychuti.cz/
RESTAURACE
Ambroisie Caffé Restaurant
• Kuřecí prsíčka plněná krevetami se zeleným chřestem ve slanině servírovaná s opečenými baby bramborami
• Pošírovaná hruška v červeném víně podávaná s vanilkovou zmrzlinou
Dahab
• Grilované kuřecí maso na špízu se zeleninou, tahini pastou a marockým bramborovým salátem
• Basboussa s pistáciemi – syrská pochoutka z krupicového těsta v medu a pomerančovém sirupu
FAMA Grand
• Rajčata s mozzarellou a bazalkou
• Vepřová panenka s demi-glace a bramborovým wasabi pyré
• Domácí maková zmrzlina
• Raviola Cuba libre
Gusto Italiano
• Pravé italské těstoviny s parmskou šunkou a hříbky posypané parmezánovými hoblinkami
• Tiramisu
Hybernia
• Konfitované husí stehýnko a kachní prsíčko s červeným a bílým zelím a variací knedlíků
• Gratinovaná hruška se skořicovým cukrem přelitá horkou brusinkovou omáčkou zdobená čerstvou mátou
Indian Jewel
• Jemně kořeněné rybí kari podávané s basmati rýží
• Kheer – indický rýžový puding s příchutí šafránu
Jáma Bar & Grill
• Kuřecí prsíčko s ručně míchaným cajunským kořením podávané s grilovanou paprikou, mexickou salsou a žlutou rýží
• Perník s čokoládou
Jáma Steakhouse
• Hovězí roštěná s bylinkovým máslem, hrubým kořením a mořskou solí podávaná se steakovými hranolkami a omáčkou šéfa
• Hot Brownie s vanilkovou polevou
James Joyce The Irish Pub
• Irská šunka prošpikovaná hřebíčkem, pečená v medu, hořčici a whiskey, podávaná s kapustou, bramborovou kaší po irsku a omáčkou z čerstvé petržele
• Každý den jiný tradiční irský dezert
Luka Lu
• Gurmánská pljeskavica na balkánský způsob s přílohou kajmak, urnebes a jarní cibulka
• Kremšnita - vanilkový koláč s rybízem a citronovým přelivem
Pizza Coloseum Budějovická
• Tenké plátky zprudka opečené vepřové panenky ochucené česnekem a feferonkou, jemně sypané parmezánem a drceným pepřem podávané s pečenými bramborami na bylinkách
• Cheesecake s jahodovou omáčkou
Pizza Coloseum Vodičkova
• Grilované kuřecí prsíčko s kůží a paličkou podávané se zeleninovými ratatouille a pečenými bramborami na bylinkách
• Panna Cotta - lahodný smetanový dezert, podávaný dle Vašeho přání s jahodovou nebo čokoládovou omáčkou
Pizza Coloseum Zlatý Anděl
• Delikátně jemná telecí líčka dušená na zelenině s červeným vínem, podávaná s restovaným listovým špenátem a nakládanými cibulkami, a šťouchanými bramborami s cibulkou.
• Tvarohový dort Sorentino s malinami na čokoládovo-kokosovém korpusu
Restaurace Jáma
• Mexická kuřecí Quesadellas s nakladanými paprikami a hromadou sýra,podávaná se zakysanou smetanou a pico de gallo
• Mrkvová kostička s cukrovou čepicí
Samurai Restaurant
• Nudle udon s krevetami a kouskem ryby
• Miso polévka
• 6 ks Maki sushi - 3 ks oshinko (s marinovanou japonskou ředkví) a 3ks kappa (s okurkou a sezamem)
• Zeleninová tempura
• Salát Hijiki
The Noodle Bar
• Smažené hovězí maso na zázvoru a lemongrass se zeleninou v medovo-pikantní omáčce, koriandrem a jarní cibulkou podávané s rýžovými nudlemi
• Black Sticky Rice s vanilkou a kokosovým přelivem
ZORBAS
• Řecké duo - musaka a gyros s pitou a tzatzikami
• Baklava jako dezert
Sdílet tuto: