Skrýt výsledky vyhledávání
Archiv Speciální akce
Děkujeme. Váš hlas byl přijat!

Dny polské gastronomie

2012-11-06 10:28

12 - 18.11.2012, Polský institut v Praze

O polském jídle se v České republice mluví často, Polsko nakonec patří k největším dovozcům potravin do ČR. Pokud chcete poznat skutečné delikatesy polské gastronomie, od 12. do 18. listopadu pro Vás Polský institut v Praze ve spolupráci s Velvyslanectvím Polské republiky v Praze a dalšími partnery připravil historicky první Dny polské gastronomie v Praze. Ochutnejte dobré jídlo a pití od sousedů!
 
Poláci milují ekologické produkty, o čemž svědčí jejich popularita v celé Evropě. V Polsku najdeme nejen čistou přírodu, ale i nepřerušenou tradici menších zemědělských producentů. Dny polské gastronomie nechtějí obhajovat tisíce produktů, které vznikají na objednávku českých či mezinárodních koncernů a supermarketů, ale prezentovat malé producenty, pro které je otázka kvalitního produktu věcí nejen finančního úspěchu, ale i osobní cti.
 
Gurmáni se tedy mohou těšit například na prezentaci aronie neboli černého jeřábu – „dolnoslezského ženšenu“ - který Češi na rozdíl od Němců nebo Poláků nechávají růst bez většího povšimnutí. Dále budou prezentovány polské medoviny, paštiky či šťávy z podkarpatského regionu. Jeden z večerů bude také  věnovaný polskému nefiltrovanému a nepasterizovanému pivu a polským pivním trendům.
 
PROGRAM:
 
12.11. v 18.00 / Prezentace a degustace polských medovin / Polský institut
 
12.11. ve 20.00 / ALEBROWAR! Gdaňský pivní večírek spojený s degustační přednáškou na téma nových pivních trendů v Polsku (vstupné) / Pivní kavárna Republika Žižkov, Koněvova 129, Praha 3, www.republikazizkov.cz
 
13.11. v 18.00 / Prezentace a degustace polských paštik / Terravita, Pasáž Černá růže, Na Příkopě 12, Praha 1
 
14.11. 12.00-18.00 / Prezentace a degustace přírodních šťáv Sok Maurera z Łącka / Kvasnička z venkova, Koněvova 141, Praha 3
 
15.11. v 18.00 / Prezentace a degustace ekologických produktů z Dolního Slezska/ Polský institut
 
16.11. od 11.00 do 22.00
/ Polský den v restauraci Luka Lu / Újezd 33, Praha 1,www.lukalu.cz
 
18.11. v 17.00 / Kurz polské kuchyně s jedním z předních kuchařů současného Polska Wiesławem Boberem (vstupné) / Holešovická tržnice, hala 36, Bubenské nábř. 306/13, Praha 7, www.chefparade.cz

http://www.polskyinstitut.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář

Pole není vyplněno nebo obsahuje nepřípustné symboly.
Jméno: E-mail:
Komentář:
  Hlásit nové komentáře.
>