Archiv
Speciální akce
Děkujeme. Váš hlas byl přijat!
Restaurant Day Prague (8)
2013-08-13 15:00
Neděle, 18. srpna 2013, ulice Krymská, Praha 10, Vršovice
www.restaurantday.org
https://www.facebook.com/RestaurantDayPrague
Začalo to v Helsinkách a rychle se to šíří mezi všemi nadšenci, kteří si chtějí na jeden den zkusit mít restauraci, říká se tomu Restaurant day!
Chtěli jste si někdy otevřít restauraci nebo vás jen zajímalo, jaké to asi je? Tenhle den je skvělou příležitostí si to vyzkoušet. Na jednoduchý princip festivalu pop up restaurací přišla skupinka milovníků jídla ve Finsku. V květnu 2011 se v rámci prvního Restaurant Day otevřelo na 40 restaurací po celém Finsku a můžete hádat dvakrát, s jakou úspěšností se tento festival jídla a pití setkal. .
Dnes to vypadá tak, že se během 24 hodin otevře na tisíce dočasných restaurací, stánků, domovů od New Yorku po Tokio a nápadům se meze nekladou, naopak..
Kdo si může otevřít v daný den restauraci: kdokoli, kdo si troufá, samozřejmě můžete být i profesionál, kdo si chce neformálně zkusit zažít něco nového (bistro, restaurace)
Kde: kdekoli, ideálně uzpůsobte vše počasí a pokud je zrovna krásně, postavte si stůl na trávník, domluvte se s kamarády, ať vám přijdou pomoc a uvidíte, jak bude všem dobře. Můžete povat lidi i k sobě domů nebo do vámi vybraného prostoru, je to na vás, jakou zvolíte strategii
Proč? Vyzkoušet si ten pocit, kdy uspokojíte chutě ostatních a s neskrývaným nadšením vás pak ocení? Polechtat si ego? Experimentovat se sezónními produkty? Konečně vyzkoušet, jestli váš oblíbený babiččin koláč bude tak hrozně moc chutnat i ostatním? Ochutnat nové a potkat další milovníky jídla a pití? Od všeho něco...
Výdělek? Tohle se nedělá pro peníze ale pro všechno ostatní. Ale samozřejmě se tato zkušenost může lehce zužitkovat v budoucnu. Doporučujeme tedy žádat přiměřené odměny od vašich zákazníků. Je to ale pouze na vás a vaší rozvaze.
------------------------------------------
Mezinárodní hnutí milovníků dobrého jídla se rozrůstá. Vše vypuklo před dvěma lety v Helsinkách, kde místní nadšenci uspořádali první Restaurant Day v historii. Jednoduchý princip festivalu dočasných restaurací se ve Finsku setkal s obrovským úspěchem a možnost otevřít si restauraci na jediný den se od toho okamžiku šíří do celého světa. Dějištěm prvního pražského Restaurant Day se 18. května staly pražské Vršovice a Praha se tak zařadila mezi 200 měst v 30 zemích světa, kde mohl ojedinělý kulinární festival proběhnout. V neděli, 18. srpna, se bude konat Restaurant Day v Praze už podruhé.
Fenomén zvaný pop-up
Filozofie pop-up událostí si pohrává s možností rozproudit život na nečekaných místech. Ať už jde o umělecké instalace, filmová promítání nebo právě o svátek labužníků, cílem je vytrhnout kolemjdoucí ze stereotypu a probudit v nich zájem o nové služby či produkty. Pop-up restaurace vznikají a mizí jako bubliny a jejich kouzlo spočívá právě v dočasnosti. V předem ohlášený den si restauraci může otevřít kdokoliv, kdo si na to troufá. Stačí postavit stůl na trávník, rozprostřít deku v městském parku nebo vytáhnout gauč před činžák na hlučnou ulici. Nadšení foodies konečně dostávají možnost uspokojit chutě ostatních a navzájem sdílet zájem o dobré jídlo a pití.
18. srpna se bude jíst všude. Od New Yorku po Tokio. Stranou nezůstane ani Praha. Restaurant Day Prague proběhne v srdci bohémského života, na ulici Krymská.
Kontakty:
Kamil Novotný: 775 373 383
Kateřina Klejchová: 724 791 517
Eva Rýznerová: 724 003 053
e-mail:
restaurantdayprague@gmail.com
Místo a čas konání:
Neděle, 18. srpna 2013, ulice Krymská, Praha 10, Vršovice
Také další místa v Praze a po celé zemi dle iniciativy milovníků tohoto fenoménu. Otevřete si jednodenní restauraci i Vy a vstupte do veřejného prostoru.
Sdílet tuto: