Skrýt výsledky vyhledávání
Archiv
Děkujeme. Váš hlas byl přijat!

Delikat Essen an Prager Burg aneb Mau Mau festival s plastovými příbory

2010-05-24 09:45

Tento víkend či přesněji od pátku do neděle (28. - 30. 5.) máte jedinečnou příležitost ochutnat přes stovku vybraných pochoutek z třiceti nejlepších pražských restaurací. Osmý ročník Prague Food Festivalu se nově koná v zahradách Pražského hradu. Poradíme vám jak se zabezpečit finančně a proč se raději vyzbrojit vlastním příborem.
 
Na letošním ročníku se můžete těšit např. na nadívanou křepelku s chřestovým ragú, králíka v dijonské omáčce s bílým a zeleným chřestem, rožněné selátko, nugátové tiramisu a další speciality. "Nechceme na festivalu ukazovat jídla, která si můžete dát kdekoli jinde. Návštěvníci proto mohou vyzkoušet nejen průřez nejlepších restaurací na českém trhu, ale chceme představit i kuchyně zahraniční, jako je francouzská, japonská, arabská a dokonce i košer," uvedl pro LN hlavní organizátor a agens festivalu Pavel Maurer.
 
Kochen Schau
Čekají vás řízné cooking shows se Zdeňkem Polreichem, který z nezvyklých perspektiv sestoupí do knedlíkového království české kuchyně. Martin Štangl vás zavede za tajemstvími molekulární kuchyně Tomáš Stehlík  se vrhne na mystické kreace v podání Buddha-Baru. Celkem patnáct kousků kuchařské artistiky si můžete vychutnat během pátku a soboty vždy od jedné hodiny odpolední do sedmé večerní.
 
 
Tekutá zlata
Krom skvělých vín a káv a koktejlů z rukou profesionálních baristů, barmanů a sommeliérů si můžete vychutnat belgická piva.  20 nejlepších provozoven, čepujícíh ležák Stella Artois vyslalo na PFF své barmany, aby soutěžili v točení a servírování prémiového piva. Ve sklepě pod Plečnikovým schodištěm najdete ve všechny festivalové dny galerii pivního gurmánství, kde vás naučí servírovací rituál skládající se z 9ti kroků. Zahrnuje například správné seříznutí pěny nebo obětování několika prvních kapek piva a zaručuje, že každá sklenice tohoto ležáku je vždy maximálně čerstvá.
 
Další letošní novinkou bude degustace olivového oleje z Andalusie, během níž se hlouběji seznámí s touto zásadní kulinářskou ingediencí, přezdívanou tekuté zlato, vyzkouší několik jejich odrůd, zažijí plejádu chutí i aroma. Na závěr se pak naučí pravé gazpacho od španělského šéfkuchaře Davida Díaze.
 
Co s sebou?
Vstupné na letošní Prague Food Festival se proti loňsku zvýšilo na 400 korun. Po zaplacení obdrží návštěvníci kupony v hodnotě 250 korun, za něž lze kupovat a ochutnávat jídlo i pití. Degustační ochutnávka u jednotlivých festivalových restaurací je v hodnotě 250,- Kč neboli 10 Grandů. Speciální PFF platidlo 1 Grand = 25,- Kč. Samozřejmě můžete ochutnat jednotlivá jídla zvlášť a na různých stáncích. Za jidlo zaplatíte od 2 grandů za méně zajímavé k 6 za složitější pokrm. Za celé menu zaplatíte cca od 8 do 12 Grandů. Shrnuto a podtrženo, pokud chcete něco ochutnat, jděte na festival nejméně ve dvou.
 
A ještě doušek na závěr. Pokud si nechce zkazit zážitek, přibalte si sebou vlastní kompaktní masivní stříbrný nebo železitý příbor. PFF jede stále na plastových vidličkách.
 
 
turban

Komentáře (0)

Přidat komentář

Pole není vyplněno nebo obsahuje nepřípustné symboly.
Jméno: E-mail:
Komentář:
  Hlásit nové komentáře.
>