Skrýt výsledky vyhledávání
rss feed

Home page – Restaurace – Jíme doma

Kam chodí pan Cuketka pro asijské potraviny?
2011-01-20

Kam chodí pan Cuketka pro asijské potraviny?  (3)

V dnešní době už není problém nakoupit základní potraviny pro asijskou kuchyni skoro v každém supermarketu - problémem je kvalita, hodně úzký výběr a cena.
 
Řecká terapie
2011-01-07

Řecká terapie  (2)

Dnešní labužnický výlet s panem Cuketkou bude věnován všem, kteří si zamilovali Řeckou kulturu plnou dobrého jídla a slunce. Projdeme několik řeckých restaurací a ukážeme si i obchůdky s pravými řeckými surovinami, pro vaše domácí kuchtění.
 
Nová pražská kuchyně s Mirkem Kalinou
2010-11-11

Nová pražská kuchyně s Mirkem Kalinou

Mirek Kalina pracoval hned ve třech restauracích oceněných nejprestižnějším oceněním Michelin. Dnes vaří v Hoffmeistru, kde společně s majitelem vytvářejí nový styl české kuchyně. Pro Prague Food festival si ve stylu New Prague Cuisine vybral konfitovaná jehněčí kolínka se špenátem a rajčaty, jejichž recept vám nabízíme. A samozřejmě rozhovor s Chef de Cuisine.
 
Karibské delikatesy
2010-09-29

Karibské delikatesy

Kuchaři doma nevaří. Když pak vyhrávají mezinárodní soutěže a na jejich pokrmech si pochutnávají známé celebrity, musí to doma všechny mrzet. I doma u Dolejšů.
 
Japonská cesta k dokonalému jídlu
2010-03-05

Japonská cesta k dokonalému jídlu  (1)

Japonské pokrmy jsou jako orchideje. Člověk se jich bojí dotknout a rozdrtit je mezi čelistmi je jako schroupat zenovou zahrádku. Ale taková je cesta dó. Zničit krásné jídlo je slast. Milovníci japonské kuchyně bývají často estéty a krom toho mají šanci dožít se i o deset let více, než běžný člověk. Japonská jídla jsou totiž mimořádně zdravá a obsahují vše, co vyžaduje každý adept dlouhověkosti. K japonským pokrmům potřebujete dvojí: kvalitní ingredience a alespoň minimální znalosti. První naleznete v obchůdku Japa, kde nabízejí garantovanou kvalitu japonských surovin, to druhé v následujících řádcích…
 
>