Skrýt výsledky vyhledávání
rss feed

Home page – Kina

Archiv Filmy
Děkujeme. Váš hlas byl přijat!

Disidenti. Tvůrci svobody

2010-09-27 13:20

Ve Francouzském institutu v pondělí 27. září 2010 v 19hod. v Kině 35 (Francouzský institut, Štěpánská 35, Praha 1) představí režisérka Ruth Zylbermanová svuj film

Disidenti. Tvůrci svobody

Synopsis : Disent ve střední Evropě, představený režisérkou, bojoval s režimem a dokladem je toho několik hnutí, která se formovala v těchto zemích mezi lety 1956 a 1989 – Solidarita v Polsku, Charta 77 v Československu a disidentské literární hnutí v Maďarsku.
Dokument Disidenti – tvůrci svobody Ruth Zylbermanové nabádá k otázce: Jak žít ve svobodě? A za jakou cenu? Film se ale snaží uchopit existenční volbu, kterou disent také představoval: Jak dojde v životě k momentu volby? Jak a proč se jednotlivci odmítají přizpůsobit? Jak se těmto ojedinělým rebelům podařilo překonat strach a „vystoupit ze sboru terorizovaných“?
(Arte Francie, 2009, 120min) V původním znění s českými titulky

Ruth Zylbermanová
je autorkou a režisérkou dokumentárních filmů, vystudovala Institut d´Etudes politiques v Paříži a Université de New York.
Projekce filmu za přítomnosti režisérky, následovaná diskuzí. Pani Anna Šabatová a pan Petr Uhl, protagonisté filmu přijali pozvání a zúčastní se této debaty.

Filmografie:
2008 : 68 année Zéro, 90’, Zadig Productions/ARTE, film byl uveden v prosinci 2008
v KINĚ 35
2006 : L’Homme Sans douleur, 52’, co-réalisation avec Muriel
Coulin, Les Films du Poisson/ ARTE.
2004 : Le tour de France des Présidents, 52’. MK2TV/France 5
2003 : France-Allemagne. Des Ondes Parallèles, co-réalisation
avec Serge Moati, 60’. Image et Compagnie/ ARTE
2002 : Parcours résistants, 4x26’. Zeaux Production / Histoire, TV5
2002 : Journal d’une Mère, 13’. MK2 TV / France 5
2001 : Paris-Fantômes, 52’. Les Films du Poisson/ Forum des Images

Rezervace lístků ON-LINE a prodej na místě od 18h30: 50,-Kč / 80,-Kč
Více na www.ifp.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář

Pole není vyplněno nebo obsahuje nepřípustné symboly.
Jméno: E-mail:
Komentář:
  Hlásit nové komentáře.
>