Skrýt výsledky vyhledávání
Archiv Speciální akce
Děkujeme. Váš hlas byl přijat!

Pět gurmánských menu v exkluzivních restauracích. S PragueOut.cz získáte 20% slevu

2008-04-11 12:42

Reportáž z pouti po restauracích, které se zúčastnily aktuálního kola, naleznete zde

O soutěži
Návštěva restaurace je pro většinu z nás naprosto běžnou záležitostí. Bohužel až tak běžnou, že kromě základního cíle návštěvy – utišení hladu – tvoří vše ostatní jen šedivou kulisu. Na jedné straně je to dobrým znamením toho, že „průměrná“ úroveň české gastronomie je výrazně lepší než bylo dříve zvykem. Na druhé straně absence nutnosti popřemýšlet nad tím kde uspokojíme své chuťové pohárky nás ochuzuje o možnost zažít něco výjímečného.
Mám dobré jídlo rád, mám rád příjemné prostředí, oceňuji profesionalitu a srdečný přístup. Ne vždy mám čas vyhledávat restauraci, která by mé požadavky splňovala a ne vždy chci jít tam, kam chodím vždy a kde jsem spokojen. Život je změna. Proto jsem se rozhodl podpořit projekt „VIPmenu“, myšlenku využít soupeření restaurací pro uspokojení náročných gourmetů.
Jeden majitel restaurace mi řekl, že je to přece samozřejmé, že oni dělají vše proto, aby jejich hosté byli spokojeni. Tak proč by měli chtít něco „navíc“?
Myslím, že nelhal a opravdu se snaží na úrovni hranice svých schopností. Ale co když opravdu chci něco „navíc“?
Jedním ze způsobů jak posunout svou hranici je zůčastnit se soutěže. V zápolení s ostatními jsme schopni podat lepší výkon než obvykle. Jsme schopni odevzdat něco „navíc“.
A právě ono „navíc“ je to, co z „běžného“ menu dělá „VIPmenu“!
Přeji Vám, abyste si pochutnali na lahůdkách připravovaných mistry kuchaři právě pro Vás, právě v tu dobu kdy zavítáte s naším Gourmet pasem do soutěžní restaurace.

Píše na svých stránkách Karel Krčmář

Stručný, ale opravdu stručný popis:
Pět restaurací soutěží mezi sebou o Vaši přízeň svými VIPmenu. Cestou k jejich ochutnání a hodnocení je buď A) zakoupení Gourmet pasu - sady 5 voucheru (do každé z restaurací jeden) zde nebo B) objednání jednoho menu a platba přímo v restauraci.
Rozdíly mezi variantou A) a B) jsou v ceně a způsobu hodnocení. 

A) Při zakoupení Gourmet pasu získáváte slevu 20% z ceny, kterou zaplatíte přímo v restauraci. Hodnocení pak provedete na zadní stranu příslušného voucheru (za VIPmenu "platíte" voucherem, za ostatní konzumaci hotově ev. platební kartou). POZOR! Gourmet pas je možno zakoupit také v soutěžící restauraci!
B) Platíte plnou cenu přímo v restauraci. Hodnotit můžete po registraci formou ankety zde.

Pro výsledek hodnocení restaurací v soutěži bude sloužit hodnocení na voucherech Gourmet pasu.
Délka soutěžního kola je ohraničena. V případě, že Vám vouchery Gourmet pasu zbydou nevyužité po konci soutěžního kola, odkoupíme je od Vás zpět. Účtujeme si manipulační poplatek.
Nic tedy neriskujete v žádné z variant! 


2.kolo - 1. 4. 2008 - 30. 6. 2008
Předpokládané ukončení kola je 30. 6. 2008.
Restaurace, které budou v tomto kole soutěžit se budou prezentovat menšími degustačními menu v hodnotě 600,- Kč (majitelé Gourmet pasu budou mít 20% slevu - za 1 menu zaplatí tedy jen 480,- Kč).
Po zkušenostech z kola prvního tak chceme nabídnout možnost "ochutnat" kuchyni soutěžících restaurací. Pokud Vás zaujme nebo budete mít větší hlad, můžete si samozřejmě přiobjednat cokoli a la carte. Soutěžícím restauracím nabídnutí takového "rozšíření" doporučujeme.
Významnou novinkou pro 2. kolo bude možnost zakoupení Gourmet pasu (souboru 5 voucherů s nárokem na slevu 20% a možností hodnocení) přímo v soutěžících restauracích. 
Gourmet pas si můžete objednat přímo zde . 

Hodnocení restaurací:

Hodnocení restaurací je založeno na váženém počtu hlasů. "Važeném" znamená, že největší váhu má hodnocení pokrmů (x 3), poté úroveň obsluhy (x 2) a nejmenší váhu má prostředí restaurace (x 1).
Počet získaných bodu se pak poměří s počtem bodů, které mohla restaurace získat (30 od každého majitele Gourmet pasu). 
Hodnocení soutěžících restaurací hosty bez Gourmet pasu - ANKETA
po kliknutí na odkaz budete přesměrováni na přihlašovací stránku (hodnotit mohou pouze registrovaní uživatelé)

V aktuálním kole soutěží:

Červená Tabulka restaurant,
 Lodecká 4, 1119 00 Praha 1
* Tel.: +420 224 810 401, * E-mail: cervenatabulka@cervenatabulka.cz  
* Web: www.cervenatabulka.cz 
Soutěžní menu
Restaurace Červená Tabulka si pro Vás připravila 2 varianty soutěžního VIPmenu. Je jen na Vás, kterému z nich dáte přednost:
MENU 1
Studený předkrm / Cold starter
Carpaccio z marinovaného tuňáka s wasabi želé, čerstvou rukolou a sušenými rajčaty / Carpaccio from marinated tuna fish with wasabi jelly, fresh rucola and dried tomatoes
Hlavní chod / Main dish
Konfitované králičí stehýnko s chřestovým rizotem a silným chřestovým vývarem / rabbit leg confit with asparagus and thick asparagus bouillon
Dezert / Desert
Nugátové suflé s jahodami v letitém aceto balsamicu / Nougat sufflée with strawberries in aged aceto balsamico
MENU 2
Studený předkrm / Cold starter
Zauzený steaček z lososa s koprovým mascarpone a lososovým kaviárem a strouhaným křepelčím vajíčkem / Smoked salmon steak with dill mascarpone and salmon caviar and grated quail egg
Hlavní chod / Main dish
Kachní prso plněné lanýžovou fáší s jemnou pažitkovou kaší, císařskými lusky a lanýžovou omáčkou / Duck breast filled with truffle chive mashed potatoes, ceasar legumen and truffle sauce
Dezert / Desert
Variace domácích čokoládových lanýžů s limetkovým sabayonem / Variation of home made chocolade truffle with lime sabayon 


Golf Hostivař restaurant, Hornoměcholupská 565, 109 00 Praha 10
* Tel.: +420 271 960 405 * E-mail: restaurace@golfhostivar.cz
* Web: http://golfhostivar.cz/restaurace/
Soutěžní menu
Restaurace Golf Hostivař si pro Vás připravila 2 varianty soutěžního VIPmenu. Je jen na Vás, kterému z nich dáte přednost:

MENU 1
danielská šunka plátky sušené vepřové šunky s medovým melounem
Thajská polévka s kuřecím masem, skleněnými nudlemi a bambusovými puky
Křehká kachní prsíčka s medovou cibulí, bramborovou rolkou a sladko-kyselou omáčkou
Vanilková panacotta v gaspacho z čerstvých jahod a strouhanou čokoládou
káva Musetti - dle Vašeho výběru
MENU 2
Kozí gratinovaný sýr podávaný na ledovém salátě s brusinkovým přelivem, piniovými oříšky a limetkovo-medovým juicem
Žlutoploutvý tuňák na grilu se smaženou krevetovo-bramborovou kaší a sezamovou rucolou
Jahodové spring rolls vanilková zmrzlina s jemně jahodovo-zázvorovou omáčkou
káva Musetti - dle vašeho výběru


Salut bar & restaurant, Jablonského 4, 170 00 Praha 7
* Tel.: +420 266 710 873 * E-mail: info@vinaonline.cz
* Web: www.no-po.cz  
Soutěžní menu
Restaurace Salut si pro Vás připravila 3 varianty soutěžního VIPmenu.
Každý chod je doplněn 1dcl vhodného vína!
Menu Principal
Kuřecí ragout na toastu / Chicken ragout on toast 
Callistus 2005, DOC, Portugalsko
Plněná vepřová panenka, restované brambory se slaninou a cibulkou / Stuffed prime pork with potato roasted with onion and bacon
.com 2004, DOC,Portugalsko
La Bombe Salut
Hibernal 2006,výběr z hroznů, vinice Salabka Praha
Menu Adicional
Tartar z čerstvého lososa / Salmon tartar
Donzella 2006, vinho verde, DOC, Portugalsko
Kachní prsa s malinami, čerstvé orecchiette / Duck breast with raspberries with fresh orecchiette
Quinta dos Currais 2005, DOC, Portugalsko
Citronový sorbet / Lemon sorbet
Metaxa *****
Menu Terceiro
Řeřichová polévka / Cress soup
Síria 2005, DOC, Portugalsko
Eppe de Salut na lůžku z kachních jater, šťouchaný brambor / Eppe de Salut on goose liver bed, mashed potatoes with parsley, onion and bacon
Monte Bravo 2004, DOC, Portugalsko
Nudle s mákem, máslem a cukrem / Noodles with poppy seed, butter and sugar
Frankovka 2005, pozdní sběr, vinice Salabka Praha



U Básníka pánve - restaurant a CLUB, Mánesova 62 (vchod z ulice Třebízského), 120 00 Praha 2
* Tel.: +420 222 250 072 * E-mail: ubasnikapanve@ubasnikapanve.cz  
* Web: http://ubasnikapanve.cz 
Soutěžní menu
Předkrm
Moje husí paštika s kousky francouzských jatýrek foie gras pro Rudolfa II. doplněná o zlatou hrušku koupající se v hruškovém koňaku Godet s brusinkami a mandlemi
Hlavní chod
Švédská koruna s překvapením
(gratinovaná bramborová kaše do růží, panenská svíčková se směsí hub a anglické slaninky sypaná sýry parmazán a mozzarella zdobené královskou lilií)
Dezert
Zamilované jahodovo-banánové fondue s čokoládou a likérem Baileys


Zahrada v Opeře, Legerova 75 (Státní opera Praha), Praha 1
* Tel.: +420 224 239 685 * E-mail: restaurant@zahradavopere.cz  
* Web: www.zahradavopere.cz
Soutěžní menu
1. francouzské
Pečená kachní foie-gras podávaná s křupavými bramborovými rösti na šalotce, švestkovou salsou a silnou redukcí s Armagnacem
Grilovaná prsíčka z perličky na anglické slanině podávaná s orestovaným mladým hráškem a mátou, hořčicovými nočky, balsamikovou omáčkou a sherry octem Xeres
Čokoládový "Moelleux" s jemnou omáčkou z maracuji, pomerančovo-mrkvovou omáčkou a zmrzlinou stracciatella
2. japonské
Yakko Tezukuri domácí japonské tofu s hořčicí, jarní cibulkou, plněné krevetovou tempurou
Fly Dragon Uramaki Set 
0,1l saké


Pravidla soutěže
Článek 1.
Smyslem a cílem soutěže restaurací o nejlépe hodnocené menu pro Hosty - účastníky soutěže - „VIPmenu" - (dále „Soutěž") je podpora kvalitní gastronomie a její propagace mezi veřejností.
Článek 2.
Soutěž se koná ve spolupráci s mediálními partnery a partnery, které vybírá a schvaluje Pořadatel Soutěže.
Článek 3
Soutěž probíhá v jednotlivých kolech, která trvají zpravidla 6-8 týdnů. Přesné vypsání délky každého kola bude uveřejněno na www stránkách Soutěže - www.vipmenu.cz .
Článek 4.
V každém kole mezi sebou soutěží restaurace, které se prezentují soutěžním menu pro hosty - účastníky soutěže. Hosté - účastníci soutěže hodnotí dle svého názoru jednotlivá soutěžní menu a své hodnocení poznamenají na zadní stranu voucheru pro konzumaci - Gourmet pasu.
Článek 5.
Hosté - účastníci soutěže mají možnost zakoupit si Gourmet pas prostřednictvím objednavky na webu soutěže www.vipmenu.cz . Příslušná část Gourmet pasu opravňuje Hosta ke konzumaci soutěžního „VIPmenu" v příslušné restauraci. Ostatní konzumaci - například nápoje - si platí Host separátně přímo v Restauraci.
Článek 6.
Restaurace, která získá nejlepší hodnocení bude odměněna peněžní cenou věnovanou hlavním sponzorem kola.
Vylosovaný Host - účastník soutěže obdrží cenu věnovanou sponzory.
Výsledky soutěžního kola budou vyhlášeny do 14 dnů od uzavření hodnocení.


Komentáře (0)

Přidat komentář

Pole není vyplněno nebo obsahuje nepřípustné symboly.
Jméno: E-mail:
Komentář:
  Hlásit nové komentáře.
>