Archiv
Festivaly
Děkujeme. Váš hlas byl přijat!
Prague Food Festival 2007
2007-08-09 12:54
Článek o festivalu čtěte zde a rozhovor s šéfkuchařem Mirkem Kalinou (hotel Hoffmeister, ADA) zde
Datum: 7. – 9.9. 2007
Čas: 12 – 22 hodin
Místo: Museum Kampa, U Sovových mlýnů 2, 118 00 Praha 1 – Malá Strana
Restaurace:
každý den 12 vybraných restaurací z TOP 100 z publikace Maurerův výběr GRAND RESTAURANT
PRAGUE FOOD FESTIVAL navazuje na podobné festivaly, které jsou velmi oblíbeny v mnoha zemích světa. Je oslavou gastronomie, umění šéfkuchařů a producentů jídla a pití, ale i Prahy, umění architektů, výtvarníků, hudebníků, designérů, kteří přispívají ke kráse a přitažlivosti našeho hlavního města.

Prague Food Festival
V průběhu zářijové třídenní akce návštěvníci ochutnají speciality z brazilské, české, francouzské, japonské a středozemní kuchyně. Každý den ochutnáte speciality z dvanácti různých pražských restaurantů, které spojuje jak kvalita, profesionalita, tak výjimeční šéfkuchaři ocenění různými významnými řády.
Kromě cca 30 TOP restaurací z Prahy a ČR, které se denně budou měnit, je k dispozici Mattoni Koktejl Bar (nealko), Pilsner Urquell Pub, Bohemia Sekt Bar, Davidoff Caffé Bar, U Závoje.
Na této netradiční gurmánské akci bude zajištěn také hudební doprovod, který speciálně vybíráme, aby ladil k jednotlivým restauracím (například brazilské rytmy skupiny Tam-Tam Batucada..). V plánu je také atypická módní přehlídka v gurmánském duchu, ledové artefakty nebo večeře na „loďce pro zamilované“, která vás vezme na malou okružní jízdu po Vltavě.
Část výnosu z akce bude věnována Nadaci Jana a Medy Mládkových na podporu provozu Musea Kampa. Projekt získal Záštitu primátora hlavního města Prahy Dr. Pavla Béma a podporu Městské části Praha 1.

VSTUPENKY
Systém vstupenek a platidel
Co znamená jednotka GRAND?
GRAND je oficiální platidlo, které potřebujete k nákupu festivalových specialit a drinků na PRAGUE FOOD FESTIVALU.
1 GRAND = 25 Kč
Jednotlivá jídla budou prodávána v rozsahu 2 GRANDŮ (50 Kč), 4 GRANDŮ (100 Kč), 6 GRANDŮ (150 Kč), 8 GRANDŮ (200 Kč) a výše. Drinky budou k dostání od 1 GRANDU (25 Kč).
Pravidla: GRANDY obdržíte proti zakoupené vstupence v místě konání festivalu.
K tomu, abyste se dostali na PRAGUE FOOD FESTIVAL, potřebujete platnou vstupenku. V době konání festivalu je možné platit jídlo a pití jen GRANDY. Zbylé GRANDY nelze směnit zpátky za peníze. GRANDY možno dokupovat libovolně během festivalu u hostesek v packetu po 10 kusech (250 Kč).
PFF Ticket: 350,- Kč (zahrnuje: 100,- entry + 250,- konzumace)
10 GRANDů v hodnotě 250,- Kč obdržíte proti zakoupené vstupence v místě konání festivalu.
Formulářem můžete na webových stránkách festivalu objednat vstupenky v minimálním počtu 3 kusů.
Pro nižší počet či jako alternativní způsob nákupu více vstupenek využijte předprodej sítě TICKETPRO
Prodej vstupenek a GRANDŮ probíhá také na pokladnách v areálu Musea Kampa každý den od 7. - 9.9. 2007 vždy od 12 do 22 hodin.
PROGRAM FESTIVALU /Jednotlivé vstupenky jsou platné vždy jen na jeden den/

CULTURE:
7.9. - 9.9. (12 - 22 hod):
* ochutnávka pro veřejnost
* 12 restaurací denně
* ochutnávka ”Festival Food & Drink”
* možnost prohlídky Musea Kampa a výstavy Andy Warhol (pozvánku na výstavu najdete zde)
Pátek 7.9. 2007: 12 – 22 h.
Hudební koncert: 19.30 – 21 h. - kubánská skupina Son Caliente
Sobota 8.9. 2007: 12 – 22 h.
Hudební koncert: 19.30 – 21 h. - Jakub Šafr Quartet & Petra Ernyeiová
Neděle 9.9. 2007: 12 – 22 h.
V průběhu dne bubenická show - Tam-Tam Batucada
Hudební koncert: 19.30 – 21 h. - Tam-Tam Orchestra
Denně
Přehlídka "gastro modelů" od Liběny Rochové, Daniely Flejšarové a Evy Janouškové, Heleny Fejkové, Heleny Kroftové-Leisztner a Jaroslavy Sedláčkové.
Pro "nejmenší" zajištěn dětský koutek plný her, s "výukou" základů cukrářského umění pod dohledem a patronací Cukrárny a Café U lucerny.
DEGUSTATION / DRINKS:
Dům Vína U Závoje – program degustací:
Pátek 7.9. 2007
15.00 Sekty a kozí sýry (Tomáš Hanel, Alena Lucáková)
18.00 Champagne (Klára Götzová)
20.00 Vína z údolí řeky Rhôny (Klára Götzová)
Sobota 8.9.2007
14.00 Sýry jako dezert po dobrém obědě (Alena Lucáková)
16.00 Vína a sýry Alsaska (Klára Götzová, Alena Lucáková)
19.00 Bordeaux versus Bourgogne (Klára Götzová)
Neděle 9.9.2007
14.00 Průřez francouzskými sýry (Alena Lucáková)
16.00 Italská vína (Klára Götzová)
18.00 Degustace destilátů (Zdeněk Novák)
Sledujte průběžné aktualizace na stránkách festivalu www.praguefoodfestival.cz
Denní rozpis restaurací na Prague Food Festivalu je k dispozici ve formátu PDF zde.
Festivalové restaurace naleznete zde a festival menu zde
Sdílet tuto: