Skrýt výsledky vyhledávání
Archiv Výstavy a veletrhy
Děkujeme. Váš hlas byl přijat!

Historie českého potravinářství v 19. a 20. století

2007-08-28 18:36

Národní zemědělské muzeum Praha
Stálá expozice dějin českého potravinářského průmyslu (19. a 20. století) 

Prostřednictvím starého řemeslného nářadí, výrobních nástrojů a dílenského zařízení expozice seznamuje s historií českého mlynářství, pekařství, řeznictví a uzenářství, vinařství, konzervárenství a dalších odvětví potravinářského průmyslu. Cukrovarnictví a lihovarnictví je zde představeno formou rozměrných detailně provedených modelů celého cukrovaru a lihovaru, které byly zapůjčeny Národním technickým muzeem. Exponáty umožňují si udělat představu o stavu jednotlivých oborů potravinářského průmyslu na přelomu 19. a 20. století. Prostřednictvím obrazové a textové dokumentace se návštěvník seznámí i s historickým vývojem potravinářství od prvopočátku až do současnosti.

Komentáře (0)

Přidat komentář

Pole není vyplněno nebo obsahuje nepřípustné symboly.
Jméno: E-mail:
Komentář:
  Hlásit nové komentáře.
>