Archiv
Výstavy a veletrhy
Děkujeme. Váš hlas byl přijat!
Historie českého potravinářství v 19. a 20. století
2007-08-28 18:36
Národní zemědělské muzeum Praha
Stálá expozice dějin českého potravinářského průmyslu (19. a 20. století)
Prostřednictvím starého řemeslného nářadí, výrobních nástrojů a dílenského zařízení expozice seznamuje s historií českého mlynářství, pekařství, řeznictví a uzenářství, vinařství, konzervárenství a dalších odvětví potravinářského průmyslu. Cukrovarnictví a lihovarnictví je zde představeno formou rozměrných detailně provedených modelů celého cukrovaru a lihovaru, které byly zapůjčeny Národním technickým muzeem. Exponáty umožňují si udělat představu o stavu jednotlivých oborů potravinářského průmyslu na přelomu 19. a 20. století. Prostřednictvím obrazové a textové dokumentace se návštěvník seznámí i s historickým vývojem potravinářství od prvopočátku až do současnosti.
Sdílet tuto: